Meld deg på Trondheim Open nå!

Årets festival foregår fra 21.–30. oktober, med Kunstmarked på K-U-K. 

Hvert år deltar over hundre profesjonelle kunstnere med åpne atelier, og er med å skape Midt-Norges største kunstfestival. Er du medlem av, eller kvalifiserer til automatisk opptak i TBK, NKM eller en lignende fagorganisasjon, melder du deg på gjennom påmeldingsskjemaet vårt. Påmeldte kunstnere holder åpent atelier én av festivaldagene og får mulighet til å delta på kunstmarkedet.

Vi holder påmeldingsskjemaet åpent helt fram til festivalen!
Ta kontakt med daglig leder Inga hvis du har spørsmål om påmelding eller hva det innebærer å delta!

Åpne atelier er lagt til siste helg av festivalen, med følgende fordeling:
Lørdag 29. okt kl 12–17: Rotvoll Kunstnerkollektiv, Atelier Ilsvika, Kunstakademiet og frittstående atelier i hele fylket.
Søndag 30. okt kl 12–17: Gregus Kunstnerverksteder, Lademoen Kunstnerverksteder og RAKE arbeidsfellesskap.

Publikumsmøtet er kanskje essensen med Trondheim Open. Når jeg har utstilling, savner jeg ofte en umiddelbar respons. Det får jeg når folk besøker meg på atelieret!

— Edith Lundebrekke, atelier på Gregus kunstnerverkstede

KUNSTMARKED

Når du har meldt deg på Trondheim Open, kan du også søke om å vise arbeider på Kunstmarkedet! Fristen for å søke deltakelse på Kunstmarkedet var 19. september, søknadsskjemaet er nå stengt.

Kunstmarkedet holdes i Bunkersen i første etasje på Kjøpmannsgata Ung Kunst fra 21. – 30. oktober. For en stor del av publikummet vårt er dette første møtet med festivalen, og en god introduksjon til kunstnerskapene deres.

 

KUNSTNERINITIERT PROGRAM

Trondheim Open skal synliggjøre og formidle profesjonell kunstnerisk virksomhet, og har en veletablert tradisjon for å samarbeide om dette med kunstnerne i Trøndelag.


KUNSTNERINITIERT PROGRAM

Vi har lang erfaring med å inkludere kunstnerinitierte prosjekter på programmet. Fra gruppeutstillinger til tverrfaglige prosjekter og hundeportretter. Går du med en idé til noe du vil teste eller vil du vise noe du har jobbet med lenge – ta kontakt med Inga og skriv om prosjektet ditt. Kriteriene er at det skal være i tråd med formålet vårt, arrangeres av profesjonelle kunstnere og gratis for publikum. Fristen for å få med prosjektet i katalogen har passert, men vi kan fortsatt inkludere prosjektet ditt i programmet på nettsiden.

Trondheim Open kan bidra med

  • Intensjonsavtale som kan brukes i søknader om støtte
  • Formidling av prosjektet gjennom våre kommunikasjonskanaler og program
  • Booking (om nødvendig) gjennom vårt billettsystem

  

 

KURATORBESØK

Vi har invitert et knippe kuratorer som kommer til Trondheim under festivalen og gjennomfører atelierbesøk fredag 28. oktober. Kuratorene velger kunstnere basert på kunstnerprofilene på nettsiden vår, og besøker 4-5 kunstnere hver. På lørdag og søndag tar de turen på åpne atelier for å få med seg ennå flere kunstnerskap.

 

Kuratorene som kommer på besøk er:

  • Håkon Lillegraven, frittstående kurator basert i Oslo
  • Satu Oksanen fra Kiasma i Helsinki
  • Adriana Alves fra Nordnorsk Senter for Samtidskunst (NNKS)


I tillegg kommer Leah Svalastoga Kahn og Marthe Y.M. Hansen fra Norwegian Crafts

 Anne Klontz måtte dessverre avlyse sitt besøk.