“Trondheim Open ble første gang gjennomført i 2011, og har siden da vært en feiring av regionens kunstscene og en møteplass for kunstnere, kunstaktører og publikum. Årets festival er den sjuende versjonen og kan oppleves fra 21. – 30. oktober 2022. 

 

Hovedaktiviteten vår er åpne atelier, der profesjonelle kunstnere i hele fylket inviterer publikum inn i produksjonsrommet sitt. På festivalprogrammet har vi også kunstmarked, panelsamtale, kunstnersamtaler, workshops og utstillinger. 

 

Festivalen ble initiert av en gruppe kunstnere i Trondheim og styres i dag av fagforeningene Trøndelag Bildende Kunstnere (TBK) og Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge (NKM). Formålet til Trondheim Open er å synliggjøre og formidle profesjonell kunstnerisk virksomhet i Trondheim og Trøndelag for et bredt publikum. 

 

Den siste helga av festivalen, lørdag 29. og søndag 30. oktober, åpner kunstnerne dørene sine og ønsker deg velkommen inn. Finn ut hvem som er hvor på nettsidene våre på forhånd, eller velg ut noen fra katalogen og møt opp. Vi krever ingen forhåndskunnskaper!

 

Vi håper at du, enten du er ny som kunstpublikummer eller velbevandret i feltet, utnytter denne muligheten til å oppdage noe nytt. Bli kjent med en kunstner, besøk et arbeidsfellesskap, oppdag en ny utstilling – mulighetene er mange!”

I 2022 besøkte vi noen av våre deltagende kunstnere i atelier, og fikk høre litt om hva de jobbet med for øyeblikket. I filmene nedenfor kan du bli bedre kjent med Pia og William, Mariia, Vigdis og Nirmal og få et innblikk i hvordan de jobber med kunstprosjektene sine.

Filmene er produsert for Trondheim Open av Hanna Fauske med støtte fra KORO, Norske Kunsthåndverkere og Sparebank1 SMN.