Ann Lundstrøm

Painting
https://annlundstrom.weebly.com/

Atelier: Lademoen Kunstnerverksteder
Tilgjengelig for rullestol: Nei

Om:

Jeg velger meg vanligvis et tema som jeg kan jobbe med i over lenger tid. Motivene for bildene jeg arbeider med nå er stort sett barna til mine søsken. Men det er minnene fra min egen barndom jeg prøver å fange. Somrene som virket som et uendelig hav av tid.

Gjennom alle år har jeg vekslet mellom å jobbe i store formater og små format. Jeg kan også veksle mellom veldig sterke rene farger i bildene og det nesten fargeløse.

Arbeider akkurat nå med ganske små bilder. Som teknikk bruker jeg vannbaserte olje farger. Dette er en ny teknikk for meg og jeg utforsker fortsatt teknikkens muligheter. Å ta i bruk et nytt medium gir alltid overraskende innfallsvinkler, nye muligheter og åpninger for det uventede. Det overraskende som oppstår under arbeid har alltid inspirert meg, og det leder ofte til nye serier av bilder. Det er kun i selve arbeidet med bilder dette oppstår. Jeg maler i tynne transparente malingslag, enten med uttynnet farge eller med tørr-pensel, hvor fargen med hurtige penselstrøk gnis utover billedflaten. Jeg er interessert i den optiske virkningen som oppstår i bruken av disse teknikkene. Fargen blandes ikke på paletten eller på lerretet men i øyet.