Alexandra Jegerstedt

Drawing, Installation, Painting, Sculpture, Textile
https://usikker.squarespace.com/

Atelier: Rotvoll Kunstnerkollektiv
Tilgjengelig for rullestol: Nei

Om:

Alexandra Jegerstedt (f. 1986, Trondheim) jobber med tegning, maleri, skulptur og installasjon. Utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim (bachelor 2011), Münster (utveksling 2009) og Bergen, KMD (master 2019).

Sentralt i mitt kunstnerskap er interessen for det abstrakte, intuitive og prosessbaserte uttrykket. Jeg arbeider med utgangspunkt i materialer og farger. De fysiske egenskapene i materialer som papir, leire, gips og pigmenter danner forståelsen og idegrunnlaget for mine prosjekter, hvor jeg arbeider parallelt med tegning, maleri og skulptur

Som en del av mitt kunstneriske virke har jeg sammen med Iben Isabell Krogsgaard skapt kunstnerduoen og et altergoet; USIKKERKUNSTJENTE. Med USIKKERKUNSTJENTE samarbeider vi med utgangspunkt i individuelle praksiser, ved å bruke hverandres kunnskap om materialer og teknikker. Vi arbeider med å utvikle en hybrid mellom digital jacquard vev og oljemaleri, plast skulptur og installasjon. Sammen bruker vi usikkerheten som et aktivt verktøy for å stille samfunnskritiske spørsmål om kjønn, kunst og samtiden vi lever i.