Anita Irene Wollamo

Painting
http://anitawollamo.no

Atelier: Lademoen Kunstnerverksteder
Tilgjengelig for rullestol: Nei

Om:

Anita Irene Wollamo (f. 1968 i Malvik) bor og arbeider i Trondheim. Hun er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim 1990 – 1994, med et utvekslingsopphold på Island og et etterutdanningskurs i fresko-teknikker ved Statens Kunstakademi i Oslo i 2002. Hun har tatt praktisk-pedagogisk utdanning ved NTNU i 1998 og undervist i tegning og maleri på videregående skoler, ved kursvirksomhet og i Melhus kommune.
I senere tid har hun malt kulisser ved Trøndelag Teater og arbeidet sammen med frie teatergrupper og ved Trondheim kunstmuseum. Er medlem av TBK, NBK og LNM og hatt flere styreverv som representant for Trøndelag Bildende Kunstnere, ved Trondheim Kunstmuseum og Heimdal Kunstforening.
Wollamo har avholdt separatutstillinger og deltatt i flere kollektivutstillinger. Hun har mottatt stipender fra Trondheim Kommune og Norske Billedkunstnere. Hun er innkjøpt av Trondhjem Kommune, Norges Blindeforbund og Arkitektkontoret tegneArk.

Mine bilder handler mye om å være i bevegelse, som livet konstant er. Dette sees ekstra tydelig i naturen med de skiftende årstidene. Naturen er mangfoldig og omskiftelig. Den handler for meg om lys, skygge, stofflighet, bevegelse, skiftninger i farger, årstider og syklus. Den kan være skjør som kronblader på en blomst og kraftfull som en storm. Store kontraster som igjen skaper bevegelse. Jeg forsøker fange inn bevegelsen en kort stund og å gjøre oss oppmerksomme på livet rundt oss, på naturen hvor sårbart det er og hvor kort tid vi har her.